Auto,  Poetsen,  Reiniging

Tips voor auto poetsen?

Auto poetsen in garage

In dit artikel geven we jou diverse tips voor het poetsen van je auto. Je auto is een kostbaar bezit en dat wil je dan ook goed verzorgen. Door autopoetsen kun je dit bereiken. Het ziet er niet alleen mooier uit, maar is ook beter voor de auto. Zoals eerder gezegd geven we in dit artikel meerdere tips die je kunnen helpen bij het autopoetsen en om dit zo goed mogelijk te kunnen doen. Lijkt het jou interessant om meer te weten te komen over dit onderwerp? Dan adviseren we jou om vooral verder te lezen en wie weet maak jij straks ook wel gebruik van onze tips.

 

Diverse tips voor het poetsen van je auto

 

Tip 1

De eerste tip is dat je de auto het beste kunt spoelen voor je deze daadwerkelijk poetst. Hiermee voorkom je dat je vuiligheid wat op de auto ligt of vastgeplakt zit aan de lak in de auto poetst. Je beschadigd dus als het ware de lak. Dit is erg zonde en krassen kunnen dan ook makkelijk voorkomen worden.

 

Tip 2

Heb je te maken met hardnekkig vuil? Zorg dan dat je dit eerst goed losweekt. Heb je bijvoorbeeld vliegjes, vogelpoep of deeltjes van asfalt op je auto, dan wil je dit de lak niet laten beschadigen. Week het vuil eerst los door het in te spuiten, laat het even weken of intrekken en maak vervolgens pas schoon.

 

Tip 3

Gebruik je een spons of poetsdoek bij het autopoetsen? Denk er dan aan dat je de juiste soort gebruikt. Je wilt natuurlijk niet alsnog zelf de lak bekrassen na je zo zorgvuldig te werk gegaan bent. Het beste om te gebruiken bij het autopoetsen zijn producten die uiterst schoon en daarnaast erg zacht zijn. Dit betekent dat je geen schuursponsje kunt gebruiken voor je auto, maar dat je een speciale spons zou moeten aanschaffen. Let er wel op dat als je dit doet, dat je de spons niet zomaar overal neerlegt. Dus niet even op de grond of op het paaltje naast de auto, dit is namelijk niet schoon!

 

Tip 4

Een vijfde tip is om te wassen van boven naar beneden. Je kunt namelijk wel de juiste voorbereiding en producten hebben, maar als je niet goed wast schiet je er nog niet mee op. De beste manier om je auto te wassen is door lange bewegingen te maken met de spons. Begin op het dak door lange halen te maken van links naar rechts. Vervolgens ga je verder met de motorkap, de achterklep en de zijkanten. Het beste is om te eindigen met de banden en velgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *