Auto,  Occasions

Occasions

Occasion kopen

Er zijn mensen die beweren dat het kopen van occasions een kwestie van geluk hebben is. Je moet maar geluk hebben dat de auto die je koopt nog goed in orde is. In de praktijk ligt het toch wat anders, want je kunt wel degelijk een aantal zaken controleren die de kans op het kopen van een betrouwbare tweedehands auto vergroten.

 

Neem een expert mee en maak een proefrit

Zo is het verstandig om als je tussen alle beschikbare occasions gaat zoeken om iemand mee te nemen die verstand van zaken heeft. Daarnaast doe je er verstandig aan om altijd een proefrit te maken. Ga tijdens de proefrit liefst ook even de snelweg op en parkeer een paar keer in. Let als je de auto start en erin rijdt op of alle controlelampjes werken, of de verlichting in orde is en of de ruitenwissers werken en de verwarming ook echt warmte biedt. Let ook op of je vreemde geluiden hoort tijdens de proefrit in je occasion. Occasions die trillen als je remt, hebben vaak te maken met problemen met de remschijven.

 

Check altijd het profiel van de banden van de auto

Occasions die schade hebben gehad kun je ook herkennen. De naden langs de kappen aan de voor- en achterkant mogen geen ongelijke naden hebben. Is dit wel het geval dan duidt dit op schade. Check ook het profiel van de banden, dit mag niet dunner dan twee millimeter zijn. Occasions die een wat groene uitslag op de radiateur hebben, zijn vaak lek en veroorzaken na verloop van tijd motorschade en zie je oliedruppels onderaan het motorblok, dan is de kans groot dat er sprake is van olielekkage.

 

Lekke uitlaat herken je aan een tikkend geluid

En zo kun je ook occasions met een slechte uitlaat herkennen aan een sissend geluid en herken je malheur aan de koppeling als de koppeling heel erg hoog op moet komen voor de auto gaat rijden. Nog iets; als je een aantal keren stevig op de hoeken van de auto duwt en de auto niet na twee keer naveren stilstaat, dan heb je waarschijnlijk te maken met versleten schokdempers.

 

Laat je auto keuren

Wil je zeker zijn dat je een goede tweedehands auto koopt, laat de auto dan keuren. Koop je een occasion bij een autobedrijf met BOVAG-garantie, dan ben je verzekerd van garantie. Ook dat zegt iets over de kwaliteit van de auto die je koopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *