Distributieriem vervangen
Auto reparatie

Distributieriem vervangen

Elke autobezitter baalt als er bij jouw periodieke keuring wordt medegedeeld dat je distributie riem moet worden vervangen. Je distributieriem vervangen is namelijk een hele dure aangelegenheid, aangezien je distributie de hele motor draaiende houdt en dus een van de hoofdbestandsdelen is. De distributie zorgt namelijk voor de aandrijving van de waterpomp, brandstofpomp en soms het dynamo! Kortom, zonder distributie kom jij niet ver.

Het verschil tussen een distributie riem en een distributie ketting

Je ziet steeds vaker dat een distributieriem, wat veel sneller vervangen moet worden, vaker worst vervangen or verwisseld met een distributie ketting. Deze is namelijk veel sterker en duurzamer. Daardoor ben jij in een keer klaar en hoef je er na die ene investering bijna niet meer naar om te kijken. Natuurlijk zal de distributie ketting tijdens de periodieke check goed worden onderzocht en bekeken maar de distributieriem hoef je in ieder geval niet meer te vervangen, mots er echt iets geks gebeurt.

Een distributieriem is en blijft een riem en die slijt nou eenmaal, vooral als jij je auto veel gebruikt en ook regelmatig door verschillende weer- en temperatuursoorten heen rijdt. Hiermee belast je de stof van de riem namelijk nog veel meer en zal hij dus ook sneller aan vervanging toe zijn. In het geval van een ketting, zal deze vervanging veel minder snel van toepassing zijn en kun je er vanuit gaan dat je de komende tien jaren geen nieuwe ketting aan hoeft te schaffen. Veel nieuwere auto’s worden al voorzien van deze speciale kettingen die er dus voor zorgen dat je niet meer zo snel een distributie vervangen hoeft.

Distributie vervangen of onderdelen vervangen

Wanneer je te horen krijgt dat jouw distributie vervangen dient te worden zal er ook voorgelegd worden of hierbij ook de onderdelen of de waterpomp vervangen moeten worden. Zeg hier altijd ja op, want het is heel erg belangrijk dat alles overige onderdelen die bij de distributie riem dan ook goed vervangen worden. Mocht dit niet gebeuren en je laat er dus alleen een nieuwe band op zetten is de kans groot dat er enkele weken later grote schade aan je motor ontstaat door het lekken van de waterpomp of het losschieten van een stuk opgerolde riem. Met andere woorden, zorg er voor dat je alle bijhorende onderdelen van een distributie riem ook mee vervangt, vooral als deze ook de waterpomp aanstuurt en daarnaast ook door deze pomp op spanning worden gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *