Auto,  Rijles,  Rijschool

De eerste rijles van mijn broer

De eerste rijles van mijn broer, kan ik me nog herinneren als de dag van gisteren. Ik zat namelijk achterin de auto omdat het mij wel leuk om te zien. Dit pakte echter heel anders uit. De rijinstructeur was totaal niet vriendelijk en zat mijn broer continu uit te dagen. Ik wist niet wat ik zag, ik had echt veel medelijden met mijn broer. Even later mocht mijn broer (heel ongebruikelijk) al een stukje alleen rijden. Dit ging dan ook volledig mis. Mijn broer knalde namelijk tegen een boom aan. De rijinstructeur begon mijn broer helemaal uit te schelden, waarna mijn broer uiteindelijk ook boos werd. Dit incident liep dus uit op een enorme ruzie. Ongelofelijk, het leek wel een nachtmerrie. Na deze rijles heeft mijn broer nooit meer gereden, hij vertrouwt namelijk geen enkele rijschool meer. Heel zonde.

Rijles van mijn broer

Mijn onderzoek voor mijn eerste rijles

3 jaar later was ik aan de beurt, rijlessen. Ik keek hier dus al jaren tegenop, maar ik wist dat het ooit moest gebeuren en had dan ook besloten dat ik wel ging rijlessen. Ik ben bijna elke rijschool die rijlessen geeft in mijn omgeving afgegaan om te kijken met wie ik de beste klik had. Na een maand had ik een rijschool gevonden, waarbij ik echt een heel goed gevoel had. Ik had de situatie van mijn broer uitgelegd en hij begreep me volkomen. Hij heeft zelfs zwart op wit laten zetten dat wanneer dit bij mij zou gebeuren, ik zijn auto mocht hebben. Je hoopt natuurlijk dat het niet gebeurd, maar je weet dan wel hoe zeker de rijinstructeur van zijn zaak is. Met dit in mijn achterhoofd had ik al een stuk minder spanning voor mijn eerste rijles.

Mijn Eerste rijles
Dit keer was het mijn beurt om achter het stuur te gaan zitten, ironisch genoeg zat mijn broer nu achterin bij mij in de auto. Hij vertelde mij namelijk dat mocht er iets gebeuren, hij in zou grijpen. Dit gaf mij dan ook een extra veilig gevoel. Achteraf gezien bleek het helemaal niet nodig te zijn. Mijn rijinstructeur had namelijk niet gelogen. Het is echt een top gozer. Hij is super rustig en vindt het helemaal niet erg als ik fouten maak. Hij zegt dat het normaal is om fouten te maken en ergens wist ik dit ook wel, maar ik had de eerste rijles van mijn broer nog in mijn achterhoofd. In de tussentijd ben ik al halverwege mijn rijles en verloopt alles nog heel soepel. Ik ben super blij dat ik zulke fijne rijles krijg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *