Auto

Autobedrijf

Autobedrijf

Is je huidige auto aan vervanging toe of heeft ie de APK keuring niet doorstaan? Ga dan een auto kopen bij een garage of bij een autobedrijf. Door daar een tweedehands auto te kopen, reduceer je toch de kans op een miskoop. Neem bovendien altijd iemand mee die net iets meer verstand van auto’s heeft dan jij.

 

Iets meer zekerheid bij een kopen van een occasion

Het is geen fabel maar bewezen waar: een auto kopen bij een autobedrijf of een garage bied je iets meer zekerheid dan wanneer je de auto particulier aanschaft. Niet elke auto is van een oud vrouwtje geweest en een tweedehands auto kopen is en blijft toch altijd wel een beetje een gok. Soms is het te mooi om waar te zijn maar sta je na een paar weken met een defecte motor langs de kant van de weg, soms heb je het geluk een auto te kopen die je nog jarenlang rijplezier geeft.

 

Neem iemand mee met verstand van zaken

Wat zeer verstandig is als je plannen hebt een occasion te kopen is iemand meenemen met verstand van zaken. Niet dat hij of zij tot in detail kan zien of een auto goed is of niet, hij kan wel bepaalde zaken razendsnel beoordelen. Een auto kopen betekent altijd een proefrit maken, of het nu een nieuwe auto is of een tweedehandsje. Tijdens de rit laat je de radio uit en luister je naar het geluid van de auto. Probeer verschillende elementen in de proefrit te integreren; doe speciale verrichtingen, pak een stukje snelweg, laat de auto even op de plaats stilstaan en loop na de proefrit rond de auto, kijk onder de auto en doe de motorkap open.

 

Van een paar honderd euro tot wel een ton

Een auto kopen is overigens geen probleem, want het aanbod auto’s is enorm groot. Op bekende websites als Marktplaats.nl en Autowereld.nl worden elke dag opnieuw duizenden auto’s verhandeld. Je kunt op die platformen een auto kopen voor een paar honderd euro, maar ook een occasion voor meer dan een ton aanschaffen. Het kopen van een occasion is ook een kwestie van afdingen en handelen. De vraagprijs wordt vrijwel nooit betaald, iets waar de handelaar rekening houdt. Er is dus marge. Maak daar als koper gebruik van, althans als je denkt een betrouwbare auto te kopen. Want voor een wrak is elke eurocent er een te veel uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *